17 Temmuz 2017 Pazartesi

Profesyonel web yazilim

Merhaba bu paylaşımımda profesyonel web programlama çalışması yaptırmak isteyen şirket veya kişiler için dikkat etmesi gereken birçok durumu açıkladım.

Profesyonel web yazilim hizmeti alırken neye dikkat etmeliyim?

Profesyonel web programlama hizmeti alırken uymanız gereken hususlar şunlardır.

  • Web yazılım hizmeti uzman, tecrübeli kişilerden alınmalıdır. Çünkü web yazılım yapısı gereği yıllarca verim almak için yazılır. Eğer programlama gerçekleşirken ileriye dönük kodlanmazsa belirli bir zamandan sonra geliştirilmesi durur. Bu tür kodlamalarda yazılımı yapan kişiye muhtaç kalırsınız çünkü standartlar gözardı adilir, standarların gözardı edildiği bir programı farklı web programcıları düzenlemekte zorluk yaşar, ya düzenleyemez yada uğraşmaz yada daha kötüsü düzenlemek için fahiş rakamlar ister.
  • Geliştirilemez yazılım veya geliştirilebilir kodlama arasında tercih yapmalısınız. Geliştirilebilir kodlama, standartların uygulandığı, takım çalışması sırasında yada başka yazılımcıların programı ele aldığı zaman sorun çıkartmadan düzenleyebileceği yapılardır. Siz programı yapan kişiyle bağınızı koparsanız bile farklı bir uzman web yazılımcı tarafından gelişmesi devam ettirilebilir. Bunun avantajları çok büyüktür. Çünkü belirli zamanlarda yeni özellikler, güvenlik yapıları, hızı arttırma düzeltmeleri vb. seçenekler oluşmaktadır. Geliştirilemez bir web programı sadece üreticisinin geliştirebileceği, diğer web yazılımcının özelleştirmek istediği vakit sorunlar yaşayacağı web yazılım tipleridir.
  • Web program maliyeti yüksek bir hizmet tipidir. Bu hizmeti almak istiyorsanız ne fahiş fiyata nede fazla düşük fiyatlara itibar etmeyin. Örneğin üç firmadan teklif aldınız birisi 3.000 tl teklif verdi, bir tanesi 6.000 tl teklif sundu, bir tanesi 1.500 tl teklif sundu buradan analmalıyızki bu programın ücreti tahminen 3.000-6.000 tl arasıdır. Bundan fazla veya alçak ücretler %10 farklılık gösterebilir. Daha aşağı veya fazla ücretlere aldanmayın.
  • İstediklerinizi tafsilatlı bir tarzda açıklayın. Web program yaptırırken ne istediğinizi mutlaka aktarabilmeniz gerekmektedir. İstediklerinizi iyi bir tarzda aktarmanızdan sonra notlar alınacak ve fiyat teklifi hazırlanacaktır. Fiyat teklifleri hazırlanırken aktardığınız özelliklere dikkat edilerek bir fiyatlandırma yapılacaktır. Fiyatlandırma oluşturulurken sizin basit bulduğunuz yada söylemeye gerek yok diye düşündüğünüz şeyler gözardı edilir. Sözleşme bittiğinde artık o özelliği istemeniz durumunda ya bir sonraki güncellemeye bırakılır veya yapılmadan proje teslim edilir. Örneğin başıma gelen bir durumdan bahsedeyim bir web yazılımı için anlaştık. İstenen bir veri kayıt sistemiydi, istendiği gibi programlanmaya başlandı %80'lik bölümünü bitirdim. Test etmeleri için firmaya gittiğimizde kötü bir süprizle karşılaştım. Meğer bu içerikler devlet kaynaklı bir sitenin veritabanından onaylanması gerekiyormuş, inceledim sitenin apisi yoktu. Proje iptal oldu. Sizde bu gibi bir durumda kaporanızı kaybetmiş olursunuz.
  • Mutlaka sözleşme yapın. İş dünyasında kişiler veya kuruluşlar sözleşme yapmadan adım atmaz. Sizde muhakkak isteklerinizi belirten bir sözleşme yapın. Yapılacak özellikleri, varsa örnek siteleri içinde bulunduran detaylı bir sözleşmeyi mutlaka yaptırmalısınız.

 

Profesyonel web yazilim hizmeti almak isteyenlerin yaptıkları en büyük hatalar nelerdir?

  • Hataların başında kurumsal web programlama şirketleriyle çalışmamaları gelir. Firmaların şikayet edilebileceği birçok kuruluş varken, bağımsız kişilere iş yaptıranlar. Bunu kanıtlayamazlar bile.
  • Ücretlerine kapılma. Birkaç ajans ile konuşulduktan sonra hepsi yüksek deyip, gidip en az paraya yaptırayım mantığı yürütülür. Bu tabiki bir tercih meselesi ama şöyle bir düşünün ucuzmu, kalitemi. Çok ucuza yaptırdığınız bir web programı sizi ne kadar ileriye taşıyabilir.

Kaynak: Profesyonel web yazilim - https://dogruwebtasarim.com

Profesyonel web yazilim, istanbul Profesyonel web yazilim, Profesyonel web yazilim istanbul,Profesyonel web yazilim firması, Profesyonel web yazilim firmaları, istanbul Profesyonel web yazilim firması, istanbul Profesyonel web yazilim firmaları

 

0 yorum:

Yorum Gönder