13 Temmuz 2017 Perşembe

Kurumsal web sayfasi tasarim

Kurumsal web sayfasi tasarim nedir? ve web dizayn hizmeti almak isteyen şahıs yada kuruluşlar hangi yolu takip etmelidir?

Kurumsal web sayfasi tasarim yaptırırken hangi konulara dikkat edilmelidir?

Uzman bir web tasarım hizmeti alabilmek için önem vermeniz gereken bazı kriterler vardır;

  • Kurumsal web sayfasi tasarim yaptıracağınız şahıs veya ajans'a ne istediğinizi açıklayıcı bir biçimde açıklayan dökümanları iletmelisiniz logo, renkler vs.
  • Web dizayn açısından bir düşünceniz yoksa, bu konuyu tamamiyle sitenizi oluşturacak şahıs veya kuruluşa bıraktıysanız, ön çalışma talep edebilirsiniz.
  • Mutlaka bir sözleşme yapın ve anlaşmanızda istediğiniz tüm özellikleri en ince ayrıntısına kadar yazın yada yazdırın, sözleşmeyi mutlaka okuyun.
  • Yaptırdığınız siteyi test etmeden onaylamayın, genelde web dizayn bittikten sonra yönetim paneline uayarlama uygulanır. Bu sebepten dolayı mutlaka test edip, onaylayın.
  • Web dizayn, Web yazılım, Seo ve Grafik bunlar ayrı hizmetlerdir. Hepsi için anlaşma yapacaksanız çok dikkatli olmalısınız. Örneğin siz web dizayn için anlaştınız, yönetim paneli yapılacakmı diye sormalısınız. Aksi taktirde statik bir web sitesine sahip olursunuz ve tekrardan yönetim paneli yazdırmak zorunda kalırsınız.
  • Web tasarım hizmetlerine seo ve grafik hizmetleri dahil değildir. Yaptıracağınız logo, banner, seo çalışmaları ayrı hesaplanır buna dikkat edin.
  • Kurumsal web sayfasi tasarim seo uyumlu hazırlanmalıdır. Seo uyumlu tasarım için bazı maddeler vardır. Hızlı olması gereklidir bu işlem kaynak dosyaları (css, js, html vb. gibi) sıkıştırma uygulanarak ve görseller optimize edilerek sağlanmaktadır.
  • Kurumsal web sayfasi tasarim mutlaka duyarlı (responsive) yapıya sahip olmalıdır. Web sayfanız bilgisayar, telefon ve tablet uyumlu olmalıdır.

 

Kurumsal web sayfasi tasarim fiyatları ne kadardır?

Kurumsal web sayfasi tasarim için aşağı yukarı fiyatlar firmadan firmaya değişmekle birlikte birçok firmada aynıdır. Bağımsız olarak yapan şahısların ortalama fiyatlarınıda merak ediyorsanız sadece ucuz olduğu için çalışmanızı önermemekle birlikte nedenleriyle birlikte aktaracağız.

İstanbul web tasarım firmaları özel web tasarımı aşağı yukarı 1.000-1.500 tl arasındadır.
E-Ticaret sitesi tasarımları 1.200-4.000 tl civarlarındadır.

Bu işi yapan kuruluşlar için aşağı yukarı fiyatlar yukarıda belirtildiği gibidir. Peki bağımsız web tasarımcılarda fiyatlar ne durumda.

Freelance hizmet verenlerin giderleri az olduğundan ve firma düzeyinde iş garantisi vermedikleri için fiyatları firmalardan %20 - %60 daha düşüktür.

0 yorum:

Yorum Gönder